Ara transfer döneminde Fenerbahçe’den ayrılarak Rus ekibi Zenit’e imza atan Jhon Duran ile ilgili yeni açıklamalar geldi. Kolombiyalı futbolcu, transfer sürecine dair dikkat çeken ifadeler kullandı.

Sezon başında Al-Nassr’dan kiralanarak Fenerbahçe kadrosuna katılan Duran, yaşadığı sakatlıklar ve disiplin sorunları nedeniyle beklentilerin altında kalmıştı. Devre arasında sarı-lacivertli takımla yollarını ayıran genç oyuncu, Zenit’e transfer oldu.

Zenit’i tercih etme nedenini anlatan Duran, “Farklı seçeneklerim vardı ancak kulüp yetkilileri ve Wilmar Barrios ile görüştükten sonra Zenit’e gelmeye karar verdim. Bana kulübün hedeflerini anlattılar ve çok etkilendim. Kendim ve ailem için en doğru kararı verdiğimi düşünüyorum” dedi.

Rusya’daki hedeflerine de değinen Duran, takımı şampiyonluğa taşımak ve bol gol atarak katkı sağlamak istediğini ifade etti.

Zenit Yönetim Kurulu Başkanı Konstantin Zyryanov ise transfer sürecinin kolay geçmediğini belirterek, hem Fenerbahçe hem de Al-Nassr ile görüşmelerde bazı pürüzler yaşandığını söyledi. Duran’ın 30 Haziran 2026’ya kadar kiralandığını açıklayan Zyryanov, sözleşmede satın alma opsiyonu bulunduğunu ancak bunun zorunlu olmadığını aktardı. Ayrıca oyuncunun maaşının Al-Nassr tarafından karşılanacağını vurguladı.

Jhon Duran, Fenerbahçe formasıyla sezonun ilk yarısında 21 maçta görev alırken 5 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.